‹ Tapahtumat

Webinaarisarja: Vihreällä kehittämisellä kohti kustannussäästöjä

Tiesitkö että digitaalisten palveluiden vihreä kehittäminen säästää etenkin luonnonvaroja ja vaivaa, mutta myös rahaa? Netumin vihreän kehittämisen webinaarisarjassa jaamme käytännön vinkkejä ja esimerkkejä siitä, miten vihreä kehittäminen ohjelmistoprojekteissa auttaa pienentämään organisaatiosi hiilijalanjälkeä ja voi tuoda merkittäviä kustannussäästöjä.

Webinaarisarja koostuu kahdesta erillisestä webinaarista, jossa käsittelemme monipuolisesti vihreän kehittämisen eri tapoja. Webinaareissa asiantuntijamme antavat sinulle uutta tietoa vihreästä kehittämisestä ja auttavat hankkimaan oikeanlaista osaamista sekä valitsemaan toimittajat, jotka tukevat yrityksenne kestävyystavoitteita ja auttavat pienentämään hiilijalanjälkeä. Webinaarien puhujana toimii kokenut asiantuntijamme. Mikko Satama Netum Oy:stä.

Webinaarisarja:

  • Ke 30.10. klo 8.30–9.00 Green Design Kestävästä suunnittelusta kustannussäästöjä Ilmoittaudu
  • Ke 6.11. klo 8.15–9.00 GreenDev – Koodauksesta ja optimoinnista liiketoimintahyötyä Ilmoittaudu

Ilmoittautumisen yhteydessä saat linkin webinaariin. Webinaarit tallennetaan ja tallenne lähetetään kaikille rekisteröityneille.

Green Design Kestävästä suunnittelusta kustannussäästöjä

Tiesitkö, että design- eli suunnitteluvaiheessa päätetään jopa 80 % tuotteen ympäristövaikutuksista? Green Design on fiksu valinta digitaalisten palveluiden kehityksessä. Se ei ainoastaan säästä ympäristöä, vaan myös säästää rahaa ja parantaa palvelun laatua.

Webinaarin aiheet:

  • Vihreän suunnittelun perusteet ja vaikutukset energiankulutukseen
  • Kestävät työtavat ja toimintakulttuuri digipalveluiden suunnittelussa
  • Vastuullisuus julkisissa ICT-hankinnoissa: Miten otamme ympäristön huomioon? Miten vihreä suunnittelu huomioidaan julkisissa kilpailutuksissa?

Miksi osallistua?

  • Opit konkreettisia keinoja, miten ottaa huomioon kestävyysnäkökulma julkisissa ICT-hankinnoissa ja säästää kustannuksissa.
  • Kuulet Valtioneuvoston ohjeistuksesta kestävyyden huomioimisesta ICT-hankinnoissa.
  • Saat inspiroivia esimerkkejä onnistuneista vihreistä suunnitteluprojekteista.

Aika: ke 30.10. klo 8.30-9.00
Rekisteröintilinkki: Ilmoittaudu webinaariin

Green Dev – Koodauksesta ja optimoinnista liiketoimintahyötyä

Webinaari koostuu kahdesta osiosta:

  • Green Coding: Green Coding tarkoittaa menetelmiä, joilla pyritään minimoimaan ohjelmistojen energiankulutus. Tämä voi sisältää esimerkiksi pilvikapasiteetin optimoinnin, ohjelmointikielen valinnan, tiedostojen koon ja formaatin huomioonottamisen sekä datan prosessoinnin. Webinaarissa kuulet käytännön vinkkejä ja esimerkkejä siitä, miten vihreä koodi voi tuoda merkittäviä kustannussäästöjä. Tämä ei ole vain ekologinen valinta – se on myös liiketoimintahyöty.
  • GreenOps: Webinaarin GreenOps osiossa tarkastellaan vihreää toimintaa IT-ympäristöissä. Energiansäästö osana IT-ympäristöjen optimointia korostaa energiatehokkuutta ja kestävää toimintaa. Tavoitteena on vähentää IT-infrastruktuurin energiankulutusta ja siten pienentää hiilijalanjälkeä. Käsittelemme myös hiilijalanjäljen huomioimista IT-suunnittelussa esimerkiksi laitteiden energiatehokkuuden, pilvipalveluiden käytön ja ohjelmistojen optimoinnin suhteen.

Webinaarin puhujina toimivat Mikko Satama ja Tapani Höök Netum Oy:stä.

Aika: ke 6.11. klo 8.15-9.00
Rekisteröintilinkki: Ilmoittaudu webinaariin

 

Ota askel kohti kestävämpää IT-toimintaa ja ilmoittaudu mukaan!